Hoe is het met uw motor accu?

Allereerst moet een motoraccu deugdelijk bevestigd zijn. Ook even controleren of de polen van de accu zijn geoxideerd. Oxidatie kan voorkomen worden door de polen in te vetten met vaseline. Als er vloeistoffen bijgevuld moet worden, doe dat dan met gedemineraliseerd water. De motor accu zit onder de afdekkap aan de rechter zijde.

Motors accus

Een motorrijder kan zorgeloos onderweg van zijn motor zonder een degelijke motor accu. Bijna niets is vervelender als je klaar staat om te vertrekken, en je motor niet wilt starten door een lege of kapotte accu. Motoronderdelen.nl beseft als geen ander hoe belangrijk het is dat een motor werkt wanneer je hem wilt gebruiken. Of je nou een recreatieve motorrijder bent, tot de categorie woon- werkverkeer behoort, een competitieve motorrijder bent of dat je een combinatie van die groepen bent, de eis dat je motor moet werken wanneer je hem nodig hebt blijft. Daarom bieden wij jou een selectie aan van motor accu's met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, zoals Pantera, Pantera+, Super-B en BS Battery, en simpelweg het beste accumerk verkrijgbaar: Yuasa.

Soorten Motor Accu

We verkoopt een aantal verschillende soorten motor accu's, dit zijn de volgende: AGM, Gel en Loodzuur. Een AGM motor accu is in elke stand te monteren zonder dat deze gaat lekken. Ook is deze soort geheel onderhoudsvrij zodat u nergens naar om hoeft te kijken, ideaal! Deze soort motor accu is een echt een compacte krachtpatser en gaat bovendien ook langer mee dan de gemiddelde accu. Ook een gel motor accu is onderhoudsvrij, deze accu maakt gebruik van gel in plaats van water. De gel motor accu heeft minder zelfontlading dan bijvoorbeeld een lood accu, dit zorgt ervoor dat de gel motor er langer over doet om leeg te raken waardoor de accu ook langer meegaat. Als u op de juiste manier omgaat met dit soort accu's zal de levensduur aangenaam zijn. Dit doet u bijvoorbeeld door de motor accu onderhoud goed te onderhouden door middel van het kiezen van de juiste acculader in de tijd dat uw motor stilstaat. De lood accu bestaat al een tijdje en is dus niet zo modern mee qua techniek, toch is deze soort motor accu de meest gebruikte motor accu op de wereld.